Behandlingsforløbet består af 15 moduler, forløber over 15 uger, og er sammensat på følgende måde:

7 dage gruppeterapi á 4 timer.
3 dage Yin Yoga á 1 ½ time

Iben Ordrup Christensen, psykoterapeut, leder gruppeterapien. 

Her introduceres nogle af følgende emner: God søvnhygiejne, gennemgang af elektroniske uvaner, emner som kropstidslinien, motivation til forandring og meget andet. 

Yin Yoga er med til at sænke stress og skabe fornyet mod og livslyst. Yin Yoga holder mave og søvn i balance, da der fokuseres på de tre livsvitale yin-instrumenter som fordøjelse, kroppens naturlige udrensning og søvnen.

Varetages af psykoterapeut Iben Ordrup Christensen og kropsterapeut Kirstine Marie Fabricius.

1 dag med kropsterapeutisk massage i 1 ½ time

Ved kropsterapeutisk massage frigøres både fysiske og psykiske spændinger, og kroppen bliver aktiveret til at hele sig selv.

Varetages af Kirstine Marie Fabricius.

1 lørdag formiddag, 3 timer.

3 timers foredrag om kost og motion. 

Emner som; sund og nærende kost til den stressramte hjerne samt børnene og unge med psykiske funktionsnedsættelser. Hvad har et menneske brug for i dag, for at kunne være i balance og trivsel? Kost og fysisk aktivitet som en naturlig stimuli- og adfærdsregulator vil blive behandlet. 

Der vil være et par praktiske øvelser undervejs.

Foredraget er med ægtefælle, partner eller nær ven.

Varetages af Mathias Rasmussen

1 lørdag formiddag, 3 timer

3 timers foredrag og debat ved Maria Ingemann, som for nylig er udkommet med en bog: Klap dig selv på skulderen. Bogen er en åbenhjertig fortælling, som gennem forfatterens egen historie samt 11 interviews lader læseren få et indblik i de inderste tanker og følelser, man som forældre til et barn med særlige behov. Stifteren af Family Matters, Helle Fussing Nielsen, er en af de 11 interviewede forældre. Maria Ingeman tager i sit foredrag udgangspunkt i sin bog samt egne erfaringer tale om parforholdet, sorgen, ensomheden samt tabuer forbundet med at være forældre til et barn/ung med særlige behov. Forskellen på mænd og kvinder, og de reaktionsmønstre, der ses i forbindelse med at man har et barn med særlige behov. 

Foredraget lægger op til dialog og debat.

1 lørdag formiddag, 3 timer

3 timer med jurist og forælder til ung med diagnose, Jan Østergaard. 

Jan vil inddrage sine mange år som juridisk partsrepræsentant/bisidder for andre familier og egne erfaringer som far til en 23-årig søn med infantil autisme og mental retardering. Denne workshop vil omhandle en række erfaringer med at tackle de juridiske udfordringer og lære noget om at pleje relationer/opnå et bedre samarbejde med de sociale myndigheder. Hvordan kan vi få ro i maven og god hjælp fra de sociale myndigheder til at klare en hverdag med et handicap i familien?  Hvad har jeg som borger egentlig krav på? Hvordan kan jeg sikre lovlige og gode beslutninger fra en sagsbehandler? Hvordan skal vi komme i ordentlig kontakt og dialog med de sociale myndigheder? Hvad sker der over tid, når et barn bliver ældre, særligt det fyldte 18 år?

Foredraget lægger op til dialog og debat.

Foredraget er med ægtefælle, partner eller nær ven.

Varetages af Maria Ingemann og Jan Østergaard

Jan Vindfelt Johansen

Stresscoach

1 dag med stresscoaching, 3 timer

Jan afholder foredrag og introducerer parret til forløbet og sørger for forventningsafstemning, så parret følges ad udviklingsmæssigt under forløbet.

Der introduceres endvidere værktøjer, der vil sikre overgangen fra læringen til hverdagen. Jan tilbyder 1 til 1 samtaler efterfølgende, såfremt det ønskes.

Du vil modtage en mail med specifikt mødeprogram for behandlingen
2 uger før start af forløbet.